Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

iktidarın yeni zam formülüyle ilgili kulislerde konuşulan iddia: Kademe kademe

Bir yıldır devam eden 25 metreküplük doğal gaz desteği 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erdi. Uygulamanın sona ermesiyle beraber zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ismini vermek istemeyen yetkili biri tarafından yeni bir iddia ortaya atıldı.

iktidarın yeni zam formülüyle ilgili kulislerde konuşulan iddia: Kademe kademe

Nisan 2023’te başlayan mutfak ve sıcak tüketiminde 25 metreküpe kadar ücretsiz doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024 itibariyle sona erdi. 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasını sona ermesinin ardından fatulara zam gelip gelmeyeceği ise yurttaş tarafından merak ediliyor. 

Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, iktidarın farklı gelir grupları için farklı doğal gaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığını aktardı.

İktidarın düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceği belirtiliyor.

Yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını söyledi.

FATURALAR EK

1 Mayıs tarihi itibarıyla, tüm doğalgaz faturalarına 25 metreküplük ilave bedel yansıtılacak. Şehirler arasında değişiklik göstermesine karşın, söz konusu bedelin faturaya yansıması yaklaşık olarak 150 TL şeklinde gerçekleşecek. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

doğal gaz ücretsiz doğal gaz zam